Prima / Anunțuri » Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărîrii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind modul de soluționare pe cale amiabilă și de formulare a unei declarații unilaterale în contextul unei cauze aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului imprimare
Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărîrii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind modul de soluționare pe cale amiabilă și de formulare a unei declarații unilaterale în contextul unei cauze aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului
18.02.2019    

Anunț privind inițierea elaborării proiectului hotărîrii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind modul de soluționare pe cale amiabilă și de formulare a unei declarații unilaterale în contextul unei cauze aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului


18 februarie 2019


Ministerul Justiției anunță inițierea procesului de elaborare a proiectului hotărîrii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind modul de soluționare pe cale amiabilă și de formulare a unei declaraţii unilaterale în contextul unei cauze aflate pe rolul Curții Europene a Drepturilor Omului.
Proiectul menționat urmează a fi elaborat în vederea stabilirii unei proceduri uniforme referitoare la aplicarea art. 11 și 12 din Legea nr. 151/2015 cu privire la Agentul guvernamental care reglementează posibilitatea soluționării pe cale amiabilă a unei cauze aflate pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum și dreptul Agentului Guvernamental de a formula o declarație unilaterală în cazul în care o soluționare pe cale amiabilă nu a fost posibilă.
În context, proiectul urmează să reglementeze detaliat procedura cu privire la soluționarea pe cale amiabilă a unei cauze aflate pe rolul Curţii Europene a Drepturilor Omului, precum și procedura de formulare a unei declarații unilaterale de către Agentul Guvernamental, prin care se recunoaşte expres existenţa unei încălcări a Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.
În vederea eficientizării procesului de elaborare și promovare a proiectului menționat, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise pînă la data de 4 martie 2019, în format electronic, la adresa: zinaida.carp@justice.gov.md.
Persoana de contact: Zinaida Carp, consultant superior, Direcția elaborare acte normative, tel: (022) 20 14 27.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: (+373 22) 23 33 40
Fax: (+373 22) 23 47 97
Vizitatori total: 8353556     Soluție
 
Servicii
Close