print
Sesiunea de toamnă pentru autorizarea interpreților și traducătorilor
26.11.2015

În cadrul Ministerului Justiției s-a desfășurat sesiunea de toamnă 23-25 noiembrie 2015, în această perioadă Serviciul interpreți, traducători și administratori autorizați al Direcției profesii și servicii juridice din cadrul MJ a desfășurat examenele de atestare a interpreților și traducătorilor.
În cadrul acestei sesiuni cei 27 candidați admiși la examen au solicitat să fie atestați la limbile: engleză, turcă, franceză, rusă, spaniolă, germană și coreeană.
Potențialii interpreți și traducători și-au manifestat abilitățile de traducere în domeniul juridic și anume prin procedura de traducere în limba pentru care au solicitat de a fi autorizați, a unui fragment dintr-o încheiere judecătorească atât în scris cât și prin traducere sincron, iar examinatorii au evaluat calitatea traducerii lucrărilor scrise și au apreciat mesajul transmis verbal de către interpreți.
Ministerul Justiției prin Serviciul interpreți, traducători și administratori autorizați aduce mulțumiri tuturor specialiștilor pentru timpul acordat la evaluarea candidaților la examen în deosebi: Universității Libere Internaționale din Moldova și Consulatului Onorific al Republicii Coreene în Republica Moldova, și anume D-lui Kim Won Sim și D-nei Han Ho Jin pentru evaluarea candidaților la limba coreeană.
Urmare a rezultatelor obținute de către candidați, Ministerul Justiției va perfecta și elibera autorizații de traducător și/sau interpret pentru limba străină solicitată.

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2020 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.