print
Vladimir Cebotari: Legea este disponibilă cetățeanului pentru protejarea proprietății intelectuale
07.09.2017

7 septembrie 2017, ChișinăuMinistrul Justiției, Vladimir Cebotari, a participat astăzi la conferința regională privind drepturile de autor. Au fost lansate discuții referitor la copierea privată în domeniul digital, obligațiile utilizatorilor și rolul autorităților publice, licențierea, distribuția și remunerarea acestora.

Vladimir Cebotari a menționat că, Ministerul Justiției promovează politici „pentru asigurarea respectării tuturor drepturilor omului, stimularea dezvoltării și creativității. Legea este disponibilă cetățeanului pentru protejarea proprietății intelectuale, iar cei care doresc să-și înregistreze creația au la dispoziție toate instrumentele necesare”.
 
Ministrul a subliniat ca respectatea și promovarea drepturilor de autor sunt esenţiale, „prin încurajarea creatorilor sub forma unei recunoaşteri morale şi a unei remuneraţii echitabile. Astfel, ei sunt siguri că opera lor poate fi difuzată fără teamă că ar putea fi piratată. Acest lucru facilitează dezvoltarea științei și culturii peste tot în lume”.

Menționăm că, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) aniversează 25 de ani, înregistrând peste 120 mii de obiecte de proprietate intelectuală și 30 mii de mărci autohtone. AGEPI reprezintă Moldova în Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, în alte instituții internaționale, regionale și interstatale de profil.

Evenimentul a întrunit peste o sută de persoane, reprezentanți ai autorităților statului, asociațiilor profesionale, organizațiilor internaționale și autori ai operelor de artă din peste 20 de țări.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

Tel (+373 22) 23-33-40
Fax (+373 22) 23-47-97
Copyright © 2017 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.