print
Ministrul Justiției cere viitorilor judecători şi procurori să fie actorii schimbării în justiție
30.03.2018

Vreau să putem conta pe mobilizarea şi implicarea dvs., să fiţi actorii schimbării, cu curaj, etică şi determinare”, este mesajul adresat de Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, absolvenţilor Institutului Naţional al Justiţiei, candidaţi la funcţiile de judecător şi procuror, în cadrul festivităţii de înmânare a diplomelor de absolvire, ce a avut loc la 30 martie 2018.  

În mesajul de felicitare adresat proaspeţilor absolvenţi, Victoria Iftodi a declarat că prin intermediul Institutului Naţional al Justiţiei se asigură împrospătarea continuă a corpului de judecători și procurori. „Fără îndoială, crearea și sprijinirea Institutului Naţional al Justiţiei constituie una din cele mai vizibile reflecții ale voinţei statului nostru de a plasa justiţia în centrul priorităţilor naţionale”, a menționat Ministrul Justiției. Victoria Iftodi a subliniat că această realizare este, indiscutabil, nu doar rezultatul angajamentului guvernului de a moderniza justiţia, dar şi al sprijinului consecvent oferit cu generozitate de partenerii de dezvoltare.

Victoria Iftodi a reconfirmat angajamentul Ministerului Justiţiei de a sprijini în continuare Institutul Naţional al Justiţiei. Astfel, în cadrul implementării Direcțiilor strategice de acțiune în sectorul judiciar (cunoscută și ca „Mica Reformă a Justiției”), anunțate la începutul anului curent, Ministerul Justiţiei va promova modificări legislative, care vor consolida capacitățile Institutului Naţional al Justiţiei.

Institutul Naţional al Justiţiei se află la cea de-a 10-a promoţie de absolvenţi, alcătuită din 25 candidaţi la funcţia de judecător şi 20 candidaţi la funcţia de procuror.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

GALERIE FOTO:

 

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2019 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.