print
Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova s-a întâlnit cu Ministrul Justiţiei al Ucrainei
13.04.2018

Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul Justiţiei al Ucrainei, Pavlo Petrenko. Oficialii au discutat despre oportunitățile de cooperare bilaterală dar și regională în contextul Parteneriatului Estic și procesului de integrare europeană.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte ce țin de reforma sistemului judiciar și evoluțiile recente în domeniul justiției din ambele state.  În special, s-a discutat despre situația actuală în justiție, progresele și provocările procesului de reformă a sistemului judiciar, inclusiv aspecte privind integritatea, responsabilizarea și specializarea judecătorilor. De asemenea, un subiect de discuție a vizat sistemul de executare al hotărârilor judecătorești, deficiențe și viziuni de îmbunătățire a acestuia.

Oficialii au convenit în privința unei colaborări regionale mai intense în cadrul Parteneriatului Estic, luând în considerație aspirațiile ambelor state de a deveni membri ai Uniunii Europene. Atât ministrul ucrainean al Justiției cât și Victoria Iftodi au evidențiat importanța depunerii eforturilor continue pentru avansarea implementării agendelor aferente Acordurilor de asociere cu UE. În acest context, pentru a da un impuls cooperării instituționale, miniștrii au convenit asupra unei întrevederi bilaterale la Kiev.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 86, e-mail: presa@justice.gov.md

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2019 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.