print
Departamentul Instituțiilor Penitenciare se reorganizează în Administrația Națională a Penitenciarelor
16.05.2018

Legea privind sistemul administrației penitenciare a intrat astăzi în vigoare. Prin urmare, Departamentul Instituțiilor Penitenciare se reorganizează într-o structură nouă, devenind Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), și rămîne a fi autoritatea publică din subordinea Ministerului Justiției ce exercită competențele exclusive de implementare a politicii statului în domeniul execuțional-penal.

Actuala lege reglementează organizarea, funcționarea, competențele și obligațiile sistemului administrației penitenciare, format din ANP (aparatul central), instituțiile subordonate și instituțiile penitenciare.

De asemenea, este reglementat statutul juridic și cariera personalului din sistem, format din funcționari publici cu statut special și personal contractual, stabilit drept efectiv-limită în număr de 2960 angajați. Odată cu intrarea în vigoare a noii legi, gradele speciale ale persoanelor care deţin funcţii publice cu statut special se echivalează cu altele noi, menţinîndu-se drepturile dobîndite anterior.

Pentru detalii, poate fi consultat textul integral al legii cu privire la sistemul administrației penitenciare.

 

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2019 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.