print
PIGD-ul va fi lansat în versiune nouă
01.10.2018

 

În perioada 17 - 28 septembrie curent Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ), autoritate administrativă din subordinea Ministerului Justiției, a testat funcționalitățile noului Program Integrat de Gestionare a Dosarelor (PIGD), dezvoltat cu suportul Programului pentru Justiție Transparentă al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Recomandările formulate în procesul testării vor fi luate în considerație la definitivarea noului PIGD, iar funcționalitățile îmbunătățite ale versiunilor anterioare se vor regăsi în ciclul de viață a noului program. Acesta este dezvoltat pe o altă platformă și are o arhitectură nouă ce va permite interoperabilitatea cu alte sisteme informaționale guvernamentale.

Noua versiune a PIGD-ului va include funcționalități adiționale, precum modificarea algoritmului de repartizare a cauzelor, alerte privind încălcări tehnice ce se produc în procesul de utilizare și va permite inclusiv înștiințarea automată a președintelui instanței, Consiliului Superior al Magistraturii și AAIJ privind încălcarea termenului de procedură sau calcularea duratei aflării pe rol a cauzei, etc.

Menționăm că, lansarea noii versiuni a PIGD-ului este preconizată pentru începutul anului 2019, aceasta fiind creată de Programul pentru Justiție Transparentă în cooperare cu AAIJ. PIGD va fi un instrument de automatizare implementat pentru reducerea corupției și pentru promovarea transparenței în sistemul judecătoresc, prin utilizarea datelor și gestionarea electronică a dosarelor, dar și monitorizarea standardelor de performanță.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08, e-mail: presa@justice.gov.md

 

Tel Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2020 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.