print
Concurs internațional pentru contractarea companiei de construcție a noului penitenciar din Chișinău
15.02.2019

Astăzi, 15 februarie 2019, este lansat concursul pentru selectarea și contractarea companiei de construcție ce va construi viitorul penitenciar din Chișinău.

Anunțul privind demararea concursului internațional este publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și urmează a fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Termenul limită de depunere a ofertelor este 20 mai 2019, ora 10.00 (ora locală). Licitația este deschisă  ofertanților din toate țările.

În procesul de elaborare a documentației de proiect, membrii Unității de implementare a Proiectului de construcție a penitenciarului (UIP) și Companiei de proiectare s-au ghidat de Recomandările Comitetului European pentru Prevenirea Torturii și Tratamentului sau Pedepselor Inumane sau Degradante și Recomandările Comitetului de Miniștri ai statelor membre, referitoare la Regulile penitenciare europene, astfel având grija ca fiecărei persoane aflate în custodia statului să-i revină spațiul necesar pentru deținere, totodată fiind prevăzute facilitățile necesare pentru organizarea activităților zilnice (implicarea în activități de instruire, cultural-educative, de creație, sportive, ateliere de muncă, plimbări, exerciții și jocuri sportive în aer liber etc.). Prin urmare, facilitățile instituției vor asigura implicarea persoanelor private de libertate, în baza unui program aprobat, în activități zilnice în afara celulei pe parcursul a 8 ore pe zi/7 zile în săptămână.

Ulterior licitației, UIP ce a elaborat caietul de sarcini și pachetul documentelor de licitație, va evalua ofertele primite, va adjudeca și va semna contractul pentru executarea lucrărilor de construcție a noului penitenciar din Chișinău. Schița de proiect a penitenciarului a fost elaborată de către un consorțiu de companii olandeze și naționale, proiectul de execuție fiind dezvoltat de către compania de proiectare națională.

Perioada lucrărilor de construcție este estimată să dureze 36 luni. Proiectul de construcție al viitorului penitenciar va contribui la realizarea obiectivelor Guvernului în reformarea organizării și managementului instituțiilor penitenciare, în scopul stabilirii unor noi standarde de siguranță, securitate și disciplină, fără a afecta demnitatea deținuților.

 

Pentru mai multe informații, contactați

UIP de construcție a penitenciarului din Chișinău,

Igor Eșanu, manager de proiect

uip@anp.gov.md

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2019 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.