print
Masa rotundă dedicată Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane
21.10.2019

Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat, astăzi, la masa rotundă organizată de către Departamentul Drept Penal al Facultăţii de Drept al Universităţii de Stat din Moldova, în contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane. Genericul mesei rotunde a fost: „Fenomenul traficului de fiinţe umane: de la origini până în prezent".

În cuvântul de deschidere al evenimentului, secretarul de stat a afirmat: „Tematica abordată în cadrul mesei rotunde, cu regret, este o problemă continuă a societății de azi, în pofida dezvoltării mecanismelor de investigare a faptelor, și în pofida reglementărilor legale de sancționare a acțiunilor de trafic de ființe umane și cele de protecție a victimelor.

Traficul de ființe umane trebuie abordat cu maximă seriozitate de întreaga societate: de la informare la instruirea cetățenilor despre formele de manifestare al acestui fenomen; de la adoptarea legilor la implementarea metodelor cât mai eficiente de prevenire a fenomenului; de la pregătirea și instruirea specialiștilor în domeniul dreptului, în sfera asistenței psihologice, precum și în medicina legală".

În cadrul evenimentului au fost abordate cu precădere subiecte ce au vizat: calitatea şi efectele amendamentelor recente operate în art.165 şi art.206 din Codul penal al Republicii Moldova; încadrarea juridică a faptelor de trafic de fiinţe umane; profilul traficantului de persoane; reabilitatea victimelor traficului de fiinţe umane; soluţii de prevenire a traficului de fiinţe umane; aspecte practice cu privire la traficul de persoane în România etc.

La masa rotundă au participat invitaţi din cadrul autorităților administrative centrale, Curţii Supreme de Justiţie, Procuraturii Generale, Inspectoratului Naţional de Probaţiune, precum şi din cadrul organizaţiilor neguvernamentale.

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media

tel: (+373 22) 20 14 08 

e-mail: presa@justice.gov.md

Tel (+373 22) 23 33 40
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2020 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.