print
Prioritățile ministrului justiției, Fadei Nagacevschi prezentate în cadrul briefingului de presă
18.11.2019

Astăzi, ministrul justiției, Fadei Nagacevschi a susținut un briefing de presă la sediul Ministerului Justiției. În cadrul discursului său, ministrul justiției a punctat despre acțiunile care urmează a fi întreprinse în vederea revizuirii proiectului de reformă a justiției care urmează a fi transmis Comisiei de la Veneția în timp util, așa încât proiectul de lege să poată fi discutat la ședința din decembrie a Comisiei.

Ministrul justiției a ținut să menționeze faptul că, în pofida timpului prețios pierdut având în vedere derapajele din ultima perioadă, ce vizează conceptul de reformă care a atras multe critici de la Comisia de la Venetia, totuși, Fadei Nagacevschi consideră că încrederea societății în reforma justiției poate fi reclădită prin asigurarea unui cadru de implementare independent de politic.

Concomitent, cu referire la concursul pentru funcția de Procuror general, ministrul justiției a precizat: „În minister nu am găsit niciun act care să indice temeiul legal prin care concursul a fost stopat sau anulat. În aceste conditii avem de-a face cu o situatie extrem de gravă, societatea a fost mințită, indusă în eroare privind existența unei decizii de anulare a rezultatelor concursului".

„În calitate de ministru al justitiei, voi face însă ceea ce este de datoria mea și legea mă obligă, să recunosc rezultatele comisiei de experți și să transmit candidaturile către Consiliul Superior al Procurorilor. Voi face astăzi acest lucru, pentru că Ministerul Justitiei se află deja într-o perioadă lungă de ilegalitate pentru că nu a transmis aceste rezultate valabile, care nu au fost anulate prin nicio decizie oficială", a mai adăugat Fadei Nagacevschi.

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

Tel Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2021 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.