print
Susținerea Directoratului General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept în implementarea reformei justiției
09.12.2019

La data de 9 decembrie curent, a avut loc întrevederea Ministrului justiției, Fadei Nagacevshi și Hanne Juncher, Șefa Departamentului Justiție și Cooperare Juridică, Directoratul General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept, Consiliul Europei.

În cadrul vizitei, părțile au abordat mai multe subiecte ce țin de conținutul propriu-zis al conceptului privind reforma justiției.

În acest sens, Fadei Nagacevschi a menționat că integritatea judecătorilor și procurorilor și restabilirea încrederii cetățenilor în o justiție echitabilă ține de consolidarea capacității Ministerului Justiției în implementarea cu succes a mecanismului de evaluare a acestora, alături de o serie de modificări de legislație ce au drept scop consolidarea și garantarea independenței puterii judecătorești.

Ministrul justiției a relatat că o altă prioritate este asigurarea calității actului de justiție.

Dna Hanne Juncher a confirmat deschiderea privind acordarea suportului necesar referitor la proiectul de reformă a justiției.
De asemenea, Șefa Departamentului Justiție și Cooperare Juridică, Consiliul Europei a salutat inițiativele Ministrului justiției privind acțiunile orientate spre perfecționarea și consolidarea sistemului judiciar din Republica Moldova și lupta cu corupția.

  

Tel Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Fax (+373 22) 23 47 97
Copyright © 2021 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.