Mesajul ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu prilejul Zilei avocaturii

You are here

Mesajul ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu prilejul Zilei avocaturii

Stimate doamne avocate și domni avocați,

 

Ziua avocaturii, marcată anual la 9 septembrie, este un prilej de a valida rolul absolut esențial pe care îl are avocatul într-un stat de drept, bazat pe respectarea și apărarea drepturilor fundamentale ale omului.

 

Avocații sunt cei care, prin îndeplinirea conștiincioasă a misiunii de apărător, contribuie la dezvoltarea unui mediu sănătos în justiție, astfel ca cetățenii să fie informați, apărați și tratați corect în orice litigiu s-ar afla. Exercitarea profesiei de avocat implică, zilnic, devotament, autoperfecționare continuă, etică profesională, reziliență și rezistență psihologică, empatie și tenacitate în vederea respectării legii, a drepturilor omului și a valorilor democratice.

 

Apreciem mult misiunea și activitatea profesională pe care o desfășurați, precum și contribuția dumneavoastră în acordarea asistenței juridice calitative, întru asigurarea accesului la justiție al cetățenilor.

 

Ținem să exprimăm recunoștință pentru colaborarea productivă cu instituția avocaturii, cât și cu sistemul de asistenţă juridică garantată de stat și mizăm pe implicarea și mai activă a instituției avocaturii în realizarea angajamentelor de țară asumate pe segmentul de reformare a justiției și de promovare a integrității.

 

Sunt încă multe de făcut pentru a crește calitatea serviciilor juridice, a încrederii și imaginii avocaturii în societate. Am convingerea că, prin eforturi comune, vom reuși să dezvoltăm și să consolidăm profesiile juridice, pentru a asigura cadrul legal și instrumentele necesare pentru buna desfășurare a activităților, pentru modernizarea și digitalizarea serviciilor juridice.

 

În numele Ministerului Justiției, și al meu personal, Vă adresez felicitări și numai urări de bine. Să atingeți noi performanțe profesionale, să aveți parte doar de procese corecte, clienți mulțumiți și mai ales, încredere și recunoștință din partea societății. Să fiți în continuare perseverenți, integri și optimiști, iar în activitatea dumneavoastră să vă conduceți doar de buchia legii.

 

Avocatul este şi trebuie să rămână apărătorul ordinii legale, el reprezintă în definitiv subtilitatea rafinată a raţiunii şi a convingerii…” - Mircea Djuvara

 

La mulți ani!

 

Cu respect,

Ministra Justiției,

Veronica Mihailov-Moraru

Agenda publică

Iunie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30