Ministerul Justiției continuă să depună eforturi pentru uniformizarea salariilor și acoperirea cheltuielilor judecătorilor și procurorilor

You are here

Ministerul Justiției continuă să depună eforturi pentru uniformizarea salariilor și acoperirea cheltuielilor judecătorilor și procurorilor

14 noiembrie 2023, Chișinău - Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o ședință de lucru cu ministrul Finanțelor, reprezentanții Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, dar și cu Procurorul General interimar.

 

Discuțiile s-au axat pe identificarea posibilității de compensare a cheltuielilor de transport sau chirie pentru unii procurori sau judecători, care își desfășoară activitatea în altă localitate decât cea unde își au domiciliul.

 

Un alt aspect discutat a fost uniformizarea salariilor judecătorilor și procurorilor, în contextul exercițiului de vetting. Și asta pentru că, procesul de evaluare externă este în curs de realizare, iar Guvernul și-a asumat angajamentul de a majora salariile judecătorilor și procurorilor care au promovat vetting-ul.

 

În cadrul ședinței s-a convenit crearea unui grup de lucru care să elaboreze o analiză, pentru a avea o viziune de ansamblu și pentru a identifica formulele unice de calcul, astfel încât să fie depășite toate provocările.

 

Amintim că, datorită eforturilor depuse de Ministerul Justiției, la rectificarea bugetară din luna octombrie au fost majorate salariile angajaților din instanțe și procuraturi (grefieri, asistenți judiciari, consultați, traducători). Pentru detalii, accesați comunicatul de presă.

 

Content Images: 

Agenda publică

Iunie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30