Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

You are here

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić

26 martie 2024, Strasbourg – Aflată în vizită de lucru la Strasbourg, ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, s-a întâlnit astăzi cu Marija Pejčinović Burić, secretară generală a Consiliului Europei.

 

În cadrul discuțiilor, ministra Veronica Mihailov-Moraru a reafirmat angajamentul ferm al țării noastre, dar și necesitatea de a avansa în implementarea standardelor Consiliului Europei (CoE), ținând cont de parcursul setat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Părțile au făcut un schimb de opinii despre realizările obținute urmare a suportului oferit prin expertiza CoE pe diferite domenii, dar și gradul de implementare a proiectelor comune.

 

Ministra Justiției a informat despre prioritățile curente în sectorul justiției și despre provocările existente pe segmentul politicilor anticorupție, creșterea transparenței și a gradului de integritate în rândul actorilor din sectorul justiției, digitalizarea pe justiție, optimizarea hărții judiciare, îmbunătățirea condițiilor de detenție și construcția noului penitenciar.

 

„Consiliul Europei este un partener de încredere al Republicii Moldova în multe domenii importante, printre care sistemul judiciar, combaterea corupției, spălarea banilor, nediscriminarea, egalitatea de șanse, drepturile politice și sociale. Am apreciat deschiderea CoE de a avansa în susținerea pentru țara noastră prin intermediul unui nou Plan de acțiuni 2025-2028”, a menționat ministra Veronica Mihailov-Moraru.

 

Secretara generală a menționat că CoE a fost și rămâne receptiv când este vorba de Republica Moldovan prin multiplele sale instrumente, apreciind rezultatele obținute până acum.

Content Images: 

Agenda publică

Iunie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30