Startul Exercițiilor Tactico-Speciale organizate de Administrația Națională a Penitenciarelor

You are here

Startul Exercițiilor Tactico-Speciale organizate de Administrația Națională a Penitenciarelor

31 mai 2024, Chișinău - Secretarul de stat, Ruslan Lungu, a participat la Exercițiile Tactico-Speciale, organizate de Administrația Națională a Penitenciarelor, scopul evenimentului fiind consolidarea cunoștințelor teoretice acumulate, capacitatea de mobilizare, reacție și intervenție a personalului din sistemul penitenciar în situații de criză.
 
“Afirm cu toată siguranța că instruirea angajaților este un domeniu ce necesită atenție sporită, astfel încât aceștia să fie calificați și motivați pentru a începlini serviciul cu demnitate.” a reiterat Secretarul de stat.
 
Odată cu deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, sistemul penitenciar urmează să parcurgă o perioadă complexă de dezvoltare și modernizare, perioadă complicată, dar necesară pentru a alinia condițiile de detenție din toate penitenciarele la standardele europene, a garanta siguranța deținuților aflați în custodia statului, dar și a ridica nivelul profesional al angajaților săi. În acest parcurs, atât planificarea strategică, cât și activitatea curentă trebuie să fie direcționată spre asigurarea:
- securității, ordinii și disciplinii în toate instituțiile penitenciare;
- accesibilității sporite la servicii de calitate și activități utile;
- facilităților și infrastructurii modernizate;
- eficienței în administrarea resurselor și bună guvernare.
 
Ministerul Justiției a întreprins mai multe măsuri pentru a majora salariile și a spori atractivitatea funcțiilor din sistemul penitenciar, a fost modificat cadrul normativ pentru a eficientiza activitatea instituțiilor penitenciare și a o racorda la standardele europene.
 
La eveniment a participat Dan Halchin, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România și Silvian Românu, directorul general adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor din România.
Content Images: 

Agenda publică

Iunie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30