Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Campania "Doar din Suflet" la Hîncești
03.05.2021
Și de această dată întreg colectivul Ministerului Justiției a demonstrat umanitate și solidaritate și au fost implicați activ în contextul desfășurării campaniei de binefacere "Doar din Suflet" consacrată sprijinirii familiilor cu mulți copii, care se află în dificultate de a-și crește copiii săi și care se confruntă cu probleme și griji care țin de educarea copiilor.
    
 
Mesajul de felicitare al Ministerului Justiției cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paște
30.04.2021
    
 
Prezentarea noului director al Administrației Naționale a Penitenciarelor șefilor de penitenciare din întreaga țară
28.04.2021
Astăzi, 28 aprilie 2021, în incinta Ministerului Justiției a fost organizată o ședință cu directorii de penitenciare din întreaga țară, în cadrul căreia a fost prezentat noul director al Administrației Naționale ale Penitenciarelor, Domnul Dorin Lișman.
    
 
Desemnarea noului Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor
27.04.2021
Astăzi, 27 aprilie 2021, a fost învestit în funcția de Director al Administrației Naționale a Penitenciarelor Domnul Dorin Lișman.
    
 
Consolidarea reformelor în sectorul justiției penale în Republica Moldova - o prioritate majoră a Ministerului Justiției și Consiliului Europei
22.04.2021
Astăzi, 22 aprilie 2021, Secretarul de stat al Ministerului Justiției, Domnul Alexandru Pleșca, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, Domnul William Massolin, precum și reprezentanții altor entități publice au participat în cadrul evenimentului de lansare a proiectelor Consiliului Europei „Consolidarea reformelor din sistemul penitenciar și de probațiune, furnizarea de asistență medicală și tratarea pacienților în instituțiile de detenție din Republica Moldova” și „Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”.
    
 
Fortificarea cooperării dintre Ministerul Justiției al Republicii Moldova și Statul Qatar
21.04.2021
Ministrul Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi a avut, astăzi, 21 aprilie curent, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Statului Qatar în Republica Moldova, E. S. Domnul Hamad Rashid H. M. AL-ATHBI.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova privind justiția juvenilă
21.04.2021
Astăzi, 21 aprilie curent, Ministrul Justiției, Domnul Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu noua reprezentantă de țară a Fondului Națiunilor Unite pentru Copii în Moldova (UNICEF), Doamna Maha Damaj.
    
 
De sfintele sărbători de Paște Ministerul Justiției lansează campania „Doar din Suflet"
16.04.2021
Aflându-ne în preajma sfintelor sărbători de Paște, Ministerul Justiției ține să continue acțiunile de binefacere și inițiază campania „Doar din Suflet" care este consacrată familiilor social-vulnerabile, care întâmpină dificultăți de trai, dificultăți în creșterea și educarea copiilor, familiilor care trăiesc la limita disperării.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei Expertului Judiciar
14.04.2021
Stimați experți judiciari,Începând cu anul 2017, la data de 14 aprilie a devenit o tradiție să marcăm sărbătoarea profesională - Ziua Expertului Judiciar.
    
 
„Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" - campanie de binefacere lansată de Ministerul Justiției
04.04.2021
Stimați prieteni, Dragi colegi,Colectivul Ministerului Justiției a demonstrat constant sentimentul de solidaritate, umanitate, imensă mărinimie și compasiune, participând activ în cadrul campaniei de binefacere „Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă".
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul aniversării a 30 de ani de la fondarea Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”
02.04.2021
Stimați colaboratori ai Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”,Aniversarea a 30 de ani de la fondare a Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”, îmi conferă distinsa onoare de a-mi exprima cele mai alese felicitări, însoțite de sentimentul de admirație și respect deosebit pentru activitatea profesională, onestă, pentru voința, puterea, curajul, bărbăția și responsabilitatea demonstrate demn și cu deplină încredere.
    
 
Definitivarea pachetului de măsuri pe domeniul justiției pentru perioada stării de urgență
01.04.2021
Astăzi, 1 aprilie 2021, în cadrul Ministerului Justiției au avut loc consultări cu grupurile de lucru, reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Curții Supreme de Justiție, Curții de Apel Chișinău, Procuraturii Generale, Ministerului Afacerilor Interne, Centrului Național Anticorupție, Institutului Național
    
 
Consolidarea recomandărilor măsurilor de urgență în domeniul justiției
31.03.2021
Astăzi, 31 martie 2021, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului Republicii Moldova, cu majoritatea voturilor, a fost adoptată Hotărârea privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pentru o perioadă de 60 zile.
    
 
Consolidarea mecanismului de integritate - prioritate majoră a Ministerului Justiției și CoE
31.03.2021
Astăzi, 31 martie 2021, Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Doamna Tatiana Tverdun a participat la ședința, în format on-line, cu reprezentanții CoE, în vederea evaluării prevederilor legislative, precum și, instituționale care reglementează activitatea și competențele Autorității Naționale de Integritate (ANI).
    
 
Ministerul Justiției a avizat proiectul Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind promovarea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova
26.03.2021
Astăzi, 26 martie 2021, Ministerul Justiției a avizat proiectul Acordului de grant, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, în valoare de 1, 55 miliarde Yeni japonezi privind extinderea cooperării economice japoneze în cadrul implementării proiectului privind "Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor", prin finanțarea achizițiilor de bunuri și servicii pentru Republica Moldova.
    
 
Ministerul Justiției a emis opinia legală a Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare
24.03.2021
Astăzi, 24 martie 2021, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a semnat opinia legală la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea celui de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică, în valoare de 92 milioane euro.
    
 
Reuniunea Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei și reprezentanții RM privind reforma sistemului judecătoresc
23.03.2021
La data de 22 martie 2021, Ministrul Justiției, Fadei NAGACEVSCHI a participat la reuniunea Grupului de Lucru de Nivel Înalt al Consiliului Europei privind reforma justiției, creat sub auspiciul Secretarului General al Consiliului Europei în 2020 pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile sale de reformare a sistemului judecătoresc.
    
 
Întrevederea dintre reprezentanții Ministerului Justiției și Agenției Publice Franceze, Expertise France
22.03.2021
Astăzi, 22 martie curent, a avut loc întrevederea dintre secretarii de stat ai Ministerului Justiției și reprezentanții Agenției Publice Franceze Expertise France, precum și ai Ambasadei Franței în Republica Moldova.
    
 
„Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" - campanie de caritate lansată de Ministerul Justiției
14.03.2021
De fapt, și de această dată întreg colectivul Ministerului Justiției demonstrează umanitate și solidaritate, fiind implicat activ în contextul desfășurării campaniei de caritate „Mamă cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă" care este consacrată sprijinirii familiilor cu mulți copii, în care Femeia – Mamă se află în dificultate de a-și crește copiii săi și se confruntă cu probleme și griji care țin de educarea copiilor.
    
 
Întrevederea dintre Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi și E. S. Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan
12.03.2021
Astăzi, 12 martie curent, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.
    
 
Donație de măști de protecție împotriva Covid-19 oferită de către Ambasada Republicii Populare Chineze în Republica Moldova
12.03.2021
La data de 11 martie curent, Ambasada Republicii Populare Chineze a demonstrat solidaritate și sprijin în prevenirea și combaterea virusului de Covid-19.
    
 
Ședința operativă convocată de către Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor și directorii penitenciarelor din întreaga țară
11.03.2021
Astăzi, 11 martie 2021, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a convocat, în ședință de lucru, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, șefii direcțiilor generale și directorii penitenciarelor din întreaga țară.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong
11.03.2021
La data de 11 martie curent Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a avut o întrevedere cu E. S. Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong.
    
 
Mesaj de condoleanțe al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi privind decesul avocatului Veaceslav Țurcan
11.03.2021
Îmi exprim sincera și profunda tristețe și durere pentru trecerea neașteptată în neființă a colegului nostru, avocatul și apărătorul drepturilor și libertăților ale omului, Domnul Veaceslav Țurcan, care a fost răpus la data de 10 martie curent de acest virus nemilos și ucigaș Covid-19.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacesvschi cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii - 8 Martie
08.03.2021
Ziua Internațională a Femeii - 8 Martie
    
 
Un Mărțișor din suflet pentru fiecare – acțiune organizată de către Ministerul Justiției
01.03.2021
Ziua de 1 Martie semnifică sosirea celui mai frumos și grațios anotimp - Primăvara, dar totodată, este și ziua în care tradițional sunt oferite mărțișoare, un simbol care anunță și ilustrează renașterea naturii și apariția noilor speranțe ale tuturor persoanelor de a crea lucruri cât mai frumoase, pentru a face ca lumea să fie mai bună, mai înțelegătoare. ​
    
 
Ministerul Justiției lansează campania „Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă…" consacrată tututor mamelor solitare
26.02.2021
Așa cum suntem în ajun de sosirea lunii martie, cea mai tandră, grațioasă și splendidă lună a primăverii, un anotimp în care toată natura renaște, odată cu aceasta și Femeia, căreia îi sunt dedicate ode și pentru care au fost duse numeroase războaie, precum și pentru că suntem în preajma celui mai frumos eveniment consacrat Femeii, Ziua Internațională a Femeii – 8 Martie, cea mai gingașă, dragă, fină, cea mai frumoasă ființă, și în același timp, cea mai puternică și rezistentă, cea care prin nașterea progeniturilor, asigură continuitatea pe pământ, cea care este menită să stârnească emoții și să reamintească tuturor ori să țină trează în memorie și în suflet, amintirea ei – Mama cât de bine sună, Mama cât e de frumoasă…
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacesvchi cu prilejul Zilei naționale a mediatorului
20.02.2021
Stimați mediatori,Instituirea în anul 2019 a Zilei naționale a mediatorului în Republica Moldova, care se celebrează la 20 februarie, consacră acestei sărbători profesionale o confirmare a importanței și a impactului care îl deține această profesie în eficientizarea înfăptuirii calitative a actului de justiţie, prin degrevarea instanțelor de judecată de numărul mare de cauze, oferind soluții convenabile părților implicate în conflict, în corespundere cu interesele acestora.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei administratorului autorizat
17.02.2021
Stimați administratori autorizați,Celebrarea la data de 17 februarie a fiecărui an, începând cu 2019, a Zilei administratorului autorizat, vine să ne reamintească tuturor despre importanța instituirii acestei profesii responsabile, destinate realizării obiective a procedurii de insolvabilitate.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi cu prilejul Zilei lucrătorului Procuraturii
29.01.2021
Stimați colaboratori ai Procuraturii,Cu prilejul Zilei Profesionale a Lucrătorului Procuraturii, țin să Vă adresez din numele întregului colectiv al Ministerului Justiției, cât și al meu personal sincere felicitări, însoțite de cele mai distinse sentimente de mulțumire, apreciere și respect pentru activitatea profesională pe care o desfășurați cu deplină dedicație.​​​
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31; Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10470074     Soluție
 
Servicii
Close