Prima / Comunicate de presă
Comunicate de presă
 
Moțiunea simplă asupra activității Ministerului Justiției nu a fost susținută de Parlament
21.10.2021
Astăzi, 21 octombrie curent, în cadrul ședinței Parlamentului nu a fost susținută moțiunea simplă împotriva activității Ministerului Justiției.
    
 
Conducerea Ministerului Justiției a participat la cel de-al XV-lea Congres al executorilor judecătorești
21.10.2021
Secretarul de Stat, Veronica Mihailov-Moraru și consilierul Ministrului Justiției, Marcel Moraru, au participat la deschiderea lucrărilor Congresului XV al executorilor judecătorești.
    
 
Participarea Secretarului de stat, Veronica Mihailov-Moraru, la lansarea cursului de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și de procuror
20.10.2021
Astăzi, 20 octombrie curent, Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la ceremonia oficială de lansare a cursului de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și de procuror, promoția XV.
    
 
Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința internațională „Prevenirea și combaterea violenței față de fete și femei și a violenței în familie”
20.10.2021
Astăzi, 20 octombrie curent, Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la conferința internațională „Prevenirea și combaterea violenței față de fete și femei și a violenței în familie”.
    
 
Guvernul a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură
20.10.2021
Astăzi, 20 octombrie curent, în cadrul ședinței de Guvern a fost avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Legii nr. 1260/2002 cu privire la avocatură.
    
 
Vizita Grupului de Lucru de nivel înalt privind reforma justiției al Consiliului Europei și Președintelui Comisiei de la Veneția, la Ministerul Justiției
20.10.2021
Astăzi, 20 octombrie curent, membrii Grupului de Lucru de nivel înalt privind reforma justiției în Republica Moldova condus de către Directorul General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept al Consiliului Europei, Christos Giakoumopoulos, și Președintele Comisiei pentru Democrație prin Drept (Comisia de la Veneția), Gianni Buquicchio au avut o întrevedere cu Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și Secretarii de stat, Veronica Mihailov-Moraru și Iulian Rusu.
    
 
Mesaj de felicitare al Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei Juristului
19.10.2021
Stimați juriști,Astăzi, de Ziua Juristului, am deosebita plăcere de a adresa sincere felicitări pentru contribuția importantă la aplicarea și respectarea legii tuturor reprezentanților comunității juridice din Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu Coraportorii Comisiei de Monitorizare ai APCE și Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău
14.10.2021
Astăzi, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o discuție cu Inese Lībiņa-Egnere și Pierre-Alain Fridez, Coraportori pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova ai Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) și William Massolin, Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache
14.10.2021
Astăzi, 14 octombrie 2021, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.
    
 
Ministerul Justiției a participat la prezentarea publică a documentului: Inspecția Judiciară din Republica Moldova
14.10.2021
Ministerul Justiției a participat la prezentarea publică a documentului: Inspecția Judiciară din Republica Moldova: Analiză și propuneri privind legislația și practicile interne, în cadrul proiectului ‘’Acțiune împotriva corupției în Republica Moldova ‘’.
    
 
Dialogul Republica Moldova - Uniunea Europeană privind Drepturile Omului
13.10.2021
Astăzi, la Ministerul Justiției a avut loc atelierul de lucru Dialogul Republica Moldova-Uniunea Europeană în domeniul Drepturilor Omului.
    
 
Guvernul susține anularea secretului offshore
13.10.2021
Astăzi, 13 octombrie a. c., în ședința de Guvern a fost aprobat proiectul de lege privind modificarea Legii nr. 220/2007 privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali.
    
 
Reuniunea Subcomitetului RM-UE pentru Libertate, Securitate și Justiție la Ministerul Justiției
12.10.2021
Astăzi, 12 octombrie curent, a avut loc cea de-a 7-a reuniune a Subcomitetului RM-UE pentru Libertate, Securitate și Justiție.
    
 
Secretarul de Stat, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la dezbaterea publică și lansarea studiului „Interacțiunea dintre ofițerii de urmărire penală și procurori la etapa reținerii”
08.10.2021
Astăzi, 08 octombrie anul curent, secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la o dezbatere publică în cadrul căreia a fost lansat studiul: „Interacțiunea dintre ofițerii de urmărire penală și procurori la etapa reținerii. O evaluare succintă de necesități și unele recomandări”.
    
 
Consolidarea colaborării dintre Ministerul Justiției și Reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare
08.10.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu reprezentanții Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de prezentare a analizei: „Justiția Republicii Moldova în cifre - o privire comparativă”
08.10.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de prezentare a analizei „Justiția Republicii Moldova în cifre - o privire comparativă”, organizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova.
    
 
Asistența Consiliului Europei pe segmentul justiției, discutată la Ministerul Justiției
04.10.2021
Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, a avut o întrevedere cu Directorul Oficiului Directoratului General pentru Programe ale Consiliului Europei, Verena Taylor și șeful oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin.
    
 
Îmbunătățirea practicilor în activitatea notarială – în atenția Ministerului Justiției
01.10.2021
Astăzi, 1 octombrie curent, Ministrul Justiției și secretarii de stat s-au întâlnit cu o delegație din partea Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România și reprezentanți ai Ambasadei României, aflați în vizită în Republica Moldova.
    
 
Iulian Rusu este noul Secretar de stat al Ministerului Justiției
01.10.2021
Astăzi, 01 octombrie, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a prezentat noul Secretar de stat colectivului Ministerului Justiției.
    
 
Cooperarea moldo-franceză pe dimensiunea combaterii corupției
30.09.2021
Astăzi, 30 septembrie, Secretarul de stat Veronica, Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu Directorul Agenției Franceze Anticorupție, Charles Duchane și reprezentanți ai Ambasadei Franței în Republica Moldova.
    
 
Reforma justiției și combaterea corupției, subiecte discutate la Bruxelles
28.09.2021
În cadrul vizitei sale la Bruxelles, prim-ministrul, Natalia Gavriliță, a avut o întrevedere cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders. Principalele subiecte de dialog ale oficialilor, au fost reforma sectorului justiției și măsurile anticorupție în Republica Moldova.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiţiei, Sergiu Litvinenco, cu Directorul Programului regional Statul de Drept al Fundației KAS, Pavel Usvatov
27.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu Pavel Usvatov, Directorul Programului regional Statul de Drept al Fundației Konrad Adenauer Stiftung.
    
 
Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la lansarea studiului privind motivarea actelor judecătorești în Republica Moldova
27.09.2021
Astăzi, Secretarul de stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la evenimentul de lansare a studiului „De la hotărâri judecătorești la justiție – Cum să avem o mai bună motivare a actelor judecătorești în Republica Moldova”.
    
 
Întrevederea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu noul Ambasador al Suediei în Republica Moldova, Excelența Sa, Katarina Fried
24.09.2021
Astăzi, Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu noua Ambasadoare a Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la masa rotundă „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei, soluții”
24.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat, astăzi, 24 septembrie, curent, la evenimentul „Provocările justiției selective în Republica Moldova: constatări, idei, soluții”.
    
 
Sesizarea Ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, privind abaterile disciplinare în procesul de strămutare a judecării cauzei penale de învinuire a lui Șor Ilan
22.09.2021
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și la Inspecția Judiciară privind comiterea abaterilor disciplinare în procesul de strămutare a judecării cauzei penale de învinuire a lui Șor Ilan.
    
 
Inițiative legislative aprobate în cadrul ședinței de Guvern
22.09.2021
Guvernul a aprobat astăzi, 22 septembrie a.c, două inițiative legislative, raportate de Ministerul Justiției.
    
 
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Misiunii USAID în Republica Moldova
22.09.2021
Astăzi, 22 septembrie curent, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a participat la evenimentul de lansare a proiectului „Instanțe Judecătorești Model” derulat în cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).
    
 
Secretarul de Stat, Veronica Mihailov-Moraru a participat la evenimentul „Nota analitică: Volumul excesiv de muncă: cum afectează independența și integritatea judecătorilor”
21.09.2021
Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la prezentarea publică a notei analitice: Volumul excesiv de muncă: cum afectează independența și integritatea judecătorilor.
    
 
Mesaj de felicitare al ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei profesionale a executorilor judecătorești
21.09.2021
Stimați executori judecătorești,Cu ocazia Zilei profesionale a executorilor judecătorești, celebrate anual, la data de 21 septembrie, Vă adresez urări de bine, sănătate și realizarea deplină a obiectivelor propuse.
    
 
1 2 3 4 5 6 »»

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11671555     Soluție
 
Servicii
Close