Prima / Transparenţa în procesul decizional / Anunţuri privind iniţierea elaborării actelor normative » Anunţ privind iniţierea elaborării proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea publicității instituirii, modificării și revocării măsurilor de ocrotire imprimare
Anunţ privind iniţierea elaborării proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea publicității instituirii, modificării și revocării măsurilor de ocrotire
13.04.2019    

Ministerul Justiţiei anunţă iniţierea procesului de elaborare a proiectului Hotărârii Guvernului pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea publicității instituirii, modificării și revocării măsurilor de ocrotire, în vederea executării prevederilor art. XVII alin. (7) din Legea nr. 66/2017 cu privire la modificarea și completarea unor acte legislative.
Proiectul actului normativ urmează să includă un șir de prevederi clare care să asigure implementarea eficientă a aspectelor menționate în cuprinsul art. 64 alin. (1) și (4) și ale art. 96 alin. (1) și (4) din Codul civil al Republicii Moldova (modul de asigurare a publicității (prin intermediul unei înregistrări) privind instituirea, modificarea și revocarea măsurii de tutelă/curatelă în privința minorului și a măsurii de ocrotire judiciară, precum și dreptul persoanei însărcinate cu ocrotirea sau a persoanei care justifică un interes legitim de a solicita extrase privind măsurile de ocrotire instituite, modificate sau revocate).
În vederea eficientizării procesului de elaborare a proiectului Hotărârii Guvernului, solicităm respectuos implicarea activă a tuturor subiecților interesați prin prezentarea propunerilor în acest sens.

Propunerile urmează a fi transmise pînă la data de 26 aprilie 2019, în format electronic, la adresa: ion.glavan@justice.gov.md.
Persoana de contact: Ion Glavan, consultant superior, Direcția elaborare acte normative, tel: (022) 201405.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10953064     Soluție
 
Servicii
Close