Prima / Comunicate de presă » 3 dosare din partea societății civile, depuse pentru Consiliul de Integritate imprimare
3 dosare din partea societății civile, depuse pentru Consiliul de Integritate
30.11.2016 Rodion Guștiuc   

30 noiembrie 2016, Chișinău - Ministerul Justiției anunță că, până astăzi, doar 3 candidați și-au depus dosarul la concursul de selectare a celor doi reprezentanți din partea societății civilă pentru a fi membri în Consiliul de Integritate al ANI. Vă aducem în atenție că data limită pentru aplicare este 5 decembrie.

Amintim că, în perioada 7-31 octombrie 2016, a fost deja desfășurată o rundă de selectare, la care au aplicat 7 persoane. După încheierea termenului, pe 2 noiembrie, Vladimir Cebotari a comunicat că „unul din candidații la concurs este și membrul comisiei de selectare. Acest fapt pune în dificultate procesul de alegere a celor doi reprezentanți de către Ministerul Justiției".

În contextul dat, 5 membri ai comisiei de selectare, întruniți într-o ședință ulterioară, au decis anunțarea unui nou concurs. Astfel, sunt evitate orice suspiciuni privind imparțialitatea procesului menționat. Noul deadline a fost anunțat pe 14 noiembrie și va expira în mai puțin de o săptămână. De asemenea, fiecare din ei a semnat o declarație că nu va depune actele la concurs. 

Dosarele complete pot fi aduse la secția resurse umane a ministerului de resort de către cetățenii Republicii Moldova, cu studii superioare, capacitate de exercițiu deplină, fără antecedente penale, neprivați de dreptul ocupării anumitor funcții sau exercitării anumitor activități, apți din punct de vedere medical și cunoscători ai limbii de stat.

Candidați pot fi persoanele care nu au încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, incompatibilităților sau restricțiilor, nu le-au fost confiscată averea nejustificată, nu sunt și nu au fost în ultimii 2 ani membri ai unui partid politic, nici nu au desfășurat vreo activitate politică, nu au fost colaboratori operativi sau agenți sub acoperire ai serviciilor de informaţii, inclusiv informatori ai acestor servicii până în anul 1991.

 Dosarul de participare la concurs urmează a fi depus personal și va include: cererea, CV-ul,  scrisoarea de intenție, copiile buletinului de identitate, a diplomei de studii superioare, a carnetului de muncă, declarația pe proprie răspundere privind întrunirea condițiilor, cazierul judiciar, certificatul medical de sănătate, declaraţia de integritate, acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal și o scrisoare de recomandare.

Reprezentanții societății civile în Consiliul de Integritate al ANI vor fi aleși de membrii comisiei de selectare: Anatolie Munteanu, viceministrul Justiției; Cristina Melnic, șefa Direcției generale legislație a Ministerului Justiției; Viorica Zaharia, redactor-șef al portalului moldovacurata.md; Nina Lozan, președinta Uniunii Avocaților și Alexei Buzu, directorul executiv al Centrului „Parteneriat pentru Dezvoltare”.

Regulamentul de selectare poate fi consultat AICI.

 

Pentru mai multe informații, contactați

Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 40 / e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10920126     Soluție
 
Servicii
Close