Prima / Comunicate de presă » Concurs European de Pledoarii la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului imprimare
Concurs European de Pledoarii la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului
21.11.2019    

Ministerul Justiției aduce la cunoștința părților interesate despre faptul că, a fost demarat Concursul European de Pledoarii la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, organizat de către Direcția Comunicații a Consiliului Europei împreună cu Asociația Studenților în Drept European (ELSA).

Concursul menționat constă în simularea procedurii de examinare a plângerilor de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, premiul învingătorilor fiind un stagiu neremunerat la Curte și la Biroul Consiliului Europei din Bruxelles.

Ediția anului 2020 va consta din trei runde regionale, care vor avea loc în Marea Britanie, Germania și Lituania, iar finala va fi organizată la Strasbourg în perioada 25 - 27 martie. În această ediție, participanții vor examina un caz privind aplicarea Convenției Europene a Drepturilor Omului într-un conflict armat internațional.

Proiectul este finanțat parțial de către Direcția Comunicații a Consiliului Europei și ELSA, în partea referitoare la cheltuielile de călătorie și cazare pentru juriu și organizatorii concursului care participă la finala acestuia, precum și cheltuielile de cazare a echipei învingătoare pe durata stagiului la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Taxa de înregistrare pentru fiecare echipă este de 1200 de euro.

Concursul, fiind organizat anual, s-a dovedit a fi util sistemului juridic de la Strasbourg și foarte popular în rândul celor 54 000 de membri ai ELSA din 300 de universități ale 44 de state. Ediția din 2019 a reunit 106 echipe din 29 de state.

În acest context, încurajăm studenții Facultăților de Drept din țară să participe la concursul menționat.

Pentru mai multe informații despre concurs, accesați link-ul ce urmează: https://www.iidh.org/index.php?p=page&idP=44

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10920045     Soluție
 
Servicii
Close