Prima / Comunicate de presă » Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi în discuții bilaterale cu oficialii Consiliului Europei imprimare
Ministrul justiției, Fadei Nagacevschi în discuții bilaterale cu oficialii Consiliului Europei
26.11.2019    

În cadrul vizitei de lucru la Strasbourg, Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a avut o serie de întrevederi cu oficialii Consiliului Europei pe marginea proiectelor de cooperare și priorităților actuale în domeniul reformei justiției.

În discuțiile cu Directorul General al Directoratului General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept (DG I), Christos Giakoumopoulos, și reprezentanții DG I a fost efectuat un schimb de opinii vizavi de reforma atotcuprinzătoare în domeniul justiției și modalitățile de cooperare cu Consiliul Europei în acest sens.

Ministrul Nagacevschi a mulțumit pentru expertiza oferită la proiectul Strategiei de reformă a justiţiei 2019-2022, care se examinează și urmează a fi ajustat la conceptul integral și Planul de acțiuni pentru implementarea Strategiei.

În cadrul întrevederii cu Secretarul Executiv al Grupului de state împotriva corupției (GRECO), Gianluca Esposito a fost abordată necesitatea asigurării implementării recomandărilor Raportului de conformitate al GRECO privind Republica Moldova, în contextul celei de-a IV-a runde evaluare - prevenirea corupției în rândurile membrilor parlamentului, judecătorilor și procurorilor.

În context Fadei Nagacevschi a dat asigurări vizavi de angajamentul ferm al Ministerului Justiției în amplificarea eforturilor pentru implementarea recomandărilor la nivel național, în special în partea ce ține de ajustarea cadrului legal și promovarea politicilor de prevenire a actelor de corupție în rândul magistraților și procurorilor.

Secretarul Executiv al Comitetului european pentru prevenirea torturii și a tratamentelor sau pedepselor inumane sau degradante (CPT), Regis Brillat a evocat etapa preparatorie pentru vizita de monitorizare în Republica Moldova, preconizată pentru anul viitor.

De asemenea, interlocutorii au realizat un schimb de opinii privind situația actuală în cadrul sistemului penitenciar din țară și angajamentul de reglementare a subiectelor problematice. Ministrul Fadei Nagacevschi a punctat importanța recomandărilor CPT în raport cu  instituțiile de detenție, precum și multitudinea acestora, lansând propunerea organizării unei reuniuni tematice la Chișinău vizavi de mecanismele de implementare al acestora. 

 

 

Serviciul informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Justiției

tel: (+373 22) 20 14 08

e-mail: presa@justice.gov.md

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10919622     Soluție
 
Servicii
Close