Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Dialogului online de politici: „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției" imprimare
Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Dialogului online de politici: „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției"
07.07.2020    

Astăzi, 7 iulie 2020, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a participat în cadrul Dialogului online de politici: „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției: Direcții prioritare, constrângeri și oportunități”, organizat de către Institutul pentru Politici și Reforme Europene în cooperare cu Centrul de Resurse Juridice din Moldova în parteneriat cu Ministerul Justiției.

În cadrul acestui dialog, Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, dar și șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, William Massolin au menționat despre importanța noului document de politici în edificarea unei justiții independente, cu actori integri și responsabili, precum și stabilirea pe termen mediu a unei viziuni de ansamblu de dezvoltare durabilă a sectorului justiției.

Participanții au enunțat cele mai importante direcții strategice care urmează a fi reflectate în noua Strategie și Planul de acțiuni, dar și necesitatea instituirii unui mecanism eficient de monitorizare a tuturor realizărilor.

Reamintim că la începutul anului curent, Ministerul Justiției a reinițiat procesul de consultări publice a proiectului Strategiei pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2020 – 2023 și al Planului de Acțiuni de implementare a acesteia cu părțile interesate, reprezentații societății civile, experții Consiliului Europei, Uniunii Europene și altor parteneri de dezvoltare.

În prezent, în cadrul Ministerului Justiției continuă procesul de lucru asupra acestui document de politici. În acest sens, Ministerul Justiției mizează pe suportul și implicarea activă a tuturor actorilor vizați, întru identificarea celor mai bune soluții pentru problemele actuale din domeniul justiției.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10912331     Soluție
 
Servicii
Close