Prima / Comunicate de presă » Mesaj al Ministrului Justiției cu prilejul celor 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei imprimare
Mesaj al Ministrului Justiției cu prilejul celor 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei
13.07.2020    

La 13 iulie 1995, Republica Moldova, prima țară din CSI, a devenit membru al Consiliului Europei - cea mai importantă organizație europeană, acceptând principiile de bază ale Organizației – democrația, statul de drept și drepturile omului. 

Odată cu aderarea la Consiliul Europei, țara noastră a semnat și a ratificat o serie de convenții ale Consiliului Europei, care au reprezentat realizări importante întru ajustarea legislației naționale la standardele europene și  îmbunătățirea, în acest context, a calității vieții cetățenilor Republicii Moldova. Un capitol aparte a fost și este acordat Convenţiei pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, care a oferit acces direct la unul din cele mai eficiente mecanisme reprezentate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Consiliul Europei pe parcursul celor 25 de ani de la aderarea Republicii Moldova a fost şi continuă să fie un partener de încredere, având un rol semnificativ în constituirea și consolidarea statului de drept, democrației și drepturilor omului.

Grație sprijinului și expertizei Consiliului Europei, astăzi, putem face o retrospectivă a realizărilor importante, precum și a restanțelor/lacunelor pentru care sunt depuse eforturi comune, printre care reformarea sistemului justiției. 

Îmi exprim încrederea că parteneriatul important  al țării noastre cu Consiliul Europei va avea în continuare un impact major benefic pentru locuitorii țării noastre, iar Ministerul Justiției va întreprinde toate acțiunile necesare pentru implementarea și valorificarea reformelor și standardelor europene.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10920053     Soluție
 
Servicii
Close