Prima / Comunicate de presă » Ministerul Justiției susține inițiativa de donare a sângelui în contextul celebrării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge imprimare
Ministerul Justiției susține inițiativa de donare a sângelui în contextul celebrării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge
14.06.2021    

În contextul marcării Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, care a fost instituită de către Organizația Mondială a Sănătății în anul 2004, la care statele membre şi-au declarat în unanimitate angajamentul şi sprijinul pentru donarea voluntară de sânge, conducerea și angajații Ministerului Justiției, inclusiv ai subdiviziunilor administrative din subordine (peste 95 persoane), în spiritul celor mai profunde idealuri ale umanității, cu care trebuie să fie înzestrată și la care trebuie să râvnească fiecare ființă umană, au demonstrat compasiune și solidaritate față de persoanele bolnave, pentru care transfuzia de sânge constituie unica speranță la viață, unica șansă de a trăi, donând sânge și plasmă convalescent, în acest sens.

Astfel, Ministerul Justiției constant organizează acțiuni de binefacere, inclusiv prin donarea de sânge și plasmă convalescentă, întru suplinirea rezervelor necesare terapeuticii transfuzionale, care va fi folosită în tratarea persoanelor bolnave, cât și pacienților infectați cu noul Coronavirus.

Ministerul Justiției și subdiviziunile administrative din subordine vor dona sânge pe parcursul întregii campanii lansate cu prilejul Zilei internaționale a donatorului de sânge, care în acest an este celebrată sub sloganul: „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ!". Acest manifest constituie, de fapt, un îndemn către toate persoanele să doneze sânge, astfel contribuind la salvarea și prelungirea vieții pe pământ, contribuind la îmbunătățirea sănătății oamenilor, calității vieții la nivel mondial.

Viața este o continuă imprevizibilitate, oricine poate fi în situația persoanelor care astăzi așteaptă acest produs sanguin, atât de necesar susținerii și asigurării continuității cât mai îndelungate a vieții.

În acest context, Vă îndemnăm să nu ezitați și să susțineți necondiționat viața pe pământ, demonstrând astfel calitățile cele mai autentice de mărinimie, generozitate și umanitate, iar aceste acțiuni de binefacere cu siguranță le veți resimți înzecit. 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10912570     Soluție
 
Servicii
Close