Prima / Comunicate de presă » Justiția este cu Tine imprimare
Justiția este cu Tine
18.06.2021    

Dragii noștri admiratori ai proiectului "Justiția este cu Tine", de această dată veți avea oportunitatea să aflați despre activitatea, meritele și reușitele, contribuția adusă de către Domnul Veaceslav Toncoglaz, colonelul de justiţie, veteran al Administrației Naționale a Penitenciarelor, subdiviziune administrativă din subordinea Ministerului Justiției, competentă de implementarea politicii statului în domeniul punerii în executare și realizării controlului executării pedepselor penale cu închisoarea, a măsurii arestului preventiv, a sancțiunii arestului contravențional, precum şi a măsurilor de siguranță aplicate persoanelor private de libertate, totodată fiind responsabilă de asigurarea ordinii de drept și respectarea   legalității în instituțiile penitenciare, a securității persoanelor private de libertate.

Fiind un om de valoare, meritele Domnului Veaceslav Toncoglaz nu pot fi date uitării, acestea fiind apreciate înalt, la justa valoare de către colegii săi, generațiile care au preluat prin succesiune să exerseze această activitate supusă unui grad sporit de risc, precum și de toți cei care cunosc specificul acestei meserii, care au interacționat și au fost parte în procesul desfășurării activității pe filiera sistemului administrației penitenciare.

Domnul Veaceslav Toncoglaz și-a început activitatea profesională în cadrul sistemului penitenciar în anul 1982, în Colonia de Corecție nr. 4-Cricova, parcurgând onest, cu curaj, cu responsabilitate, răbdare și dârzenie toate treptele ierarhice ale carierei, ajungând să dețină funcția Director-adjunct al Departamentului Instituțiilor Penitenciare.

În spatele activității profesionale depuse de către Domnul Toncoglaz stă o muncă enormă și destul de complexă, demonstrând calități manageriale dezvoltate, având puterea și voința din puțin, cu o echipă bine organizată, cu acțiuni bine analizate și coordonate, să creeze lucruri frumoase și mărețe, care vin să reformeze domeniul justiției, sistemul penitenciar, întru asigurarea înfăptuirii calitative a actului de justiție, la etapa executării și controlului executării pedepsei, prin asigurarea respectării drepturilor și libertăților persoanelor private de libertate, asigurarea securității statului, contribuind astfel la creșterea încrederii cetățenilor în rolul acestei instituții.

Prin implicarea activă a Domnului Toncoglaz în procesul de elaborare și promovare a actelor normative care reglementează activitatea sistemului penitenciar, a fost posibilă stabilirea  acelei baze temeinice a întregului sistem penitenciar, totodată contribuind la reconstrucția și modernizarea mai multor instituții de detenție din întreaga țară.

Este unul din inițiatorii și promotorii edificării și consolidării relațiilor de cooperare cu partenerii internaționali de dezvoltare prin preluarea unor noi practici, mai avansate, care au permis propulsarea dezvoltării sistemului penitenciar.

Fiind un specialist cu o experiență bogată în muncă, consecvent în adoptarea deciziilor și perseverent față de realizarea acestora, cu capacități înalte profesionale și organizatorice, cu distinse calități umane, precum și fiind un mentor de excepție, a reușit să construiască echipe profesioniste de angajați, cărora le-a transmis nu doar secretele meseriei, dar și o parte din experiența de viață, veritabile valori și principii de integritate, pe care le-a asumat și le-a promovat de-a lungul carierei profesionale.

Pentru înaltele succese și calități Domnului Veaceslav Toncoglaz i-a fost conferit insigna jubiliară "Sistemul Penitenciar al Republicii Moldova-10 ani", insigna pentru serviciu impecabil de gradul III, II și I și insigna Veteran al sistemului penitenciar.

 

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 10912658     Soluție
 
Servicii
Close