Prima / Comunicate de presă » Justiția este cu Tine imprimare
Justiția este cu Tine
09.07.2021    

De această dată, în cadrul proiectului "Justiția este cu Tine", îl veți cunoaște pe Domnul Dumitru Ignat, comisar de justiție, Șef de grup al Penitenciarului nr. 9-Pruncul, care activează începând cu anul 2011 în instituția din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, subdiviziune administrativă a Ministerului Justiției.

Chiar de îndată ce a finisat studiile ale Academiei "Ștefan cel Mare" și-a început activitatea în calitate de specialist, în cadrul Serviciului logistică al Penitenciarului nr. 9-Pruncul.

Manifestând inițiativă, curaj și perseverență, ulterior a fost promovat în funcția de ajutor al ofițerului de serviciu, în prezent deținând funcția de Șef de grup al Secției siguranță și regim penitenciar.

Domnul Dumitru Ignat este un colaborator bine pregătit, execută cu strictețe prevederile actelor normative care reglementează activitatea sistemului administrației penitenciare, implicit activitatea de bază a serviciului, le aplică corect în practica de serviciu, îndeplinind în termenii stabiliți toate obiectivele trasate.

În situații dificile reacționează prompt și obiectiv, demonstrând profesionalism, precum și calități puternice de caracter, depășind demn toate obstacolele și provocările, rămânând a fi loial în relațiile cu persoanele private de libertate, cât și cu colegii de serviciu.

Pe parcursul serviciului, care presupune un regim de muncă diurn, Domnul Dumitru Ignat asigură supravegherea deținuților și respectarea regimului legal de către aceștia, realizând controlul permanent asupra modului și condițiilor de detenție, întru respectarea drepturilor şi libertăților fundamentale ale acestora, celor mai sacre și definitorii valori ale ființei umane - onoarea și demnitatea, totodată contribuind la informarea și instruirea efectivului Secției siguranță și regim penitenciar în spiritul cerințelor și condițiilor legale atribuite funcţionarului public cu statut special din cadrul sistemului administraţiei penitenciare, în conformitate cu principiul legalităţii, al imparţialităţii şi nediscriminării, al umanismului, al aplicării raţionale a mijloacelor de corijare a condamnaţilor şi stimulării atitudinii respectuoase faţă de lege, al răspunderii personale, al transparenţei.

Succesele și meritele Domnului Dumitru Ignat au fost remarcate și apreciate de către Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor, astfel pentru contribuție și aport în dezvoltarea sistemului penitenciar fiindu-i acordate distincțiile - insigna Eminent al sistemului penitenciar și Medalia "Serviciul impecabil de gradul III".

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 11299015     Soluție
 
Servicii
Close