Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției a discutat cu o echipă de experți ai FMI, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova imprimare
Ministrul Justiției a discutat cu o echipă de experți ai FMI, aflată în vizită de documentare în Republica Moldova
16.06.2022    

 

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit în după-amiaza zilei de ieri cu o echipă de experţi a Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de domnul Ruben Atoyan, care se află într-o vizită de documentare în Republica Moldova, în perioada 15-21 iunie.

Oficialii au discutat despre inițiativele Ministerului Justiției privind reformarea sistemului de justiție și lupta împotriva corupției, inclusiv cele care derivă din Memorandumul dintre Guvern și FMI. Experții au apreciat faptul că s-a reușit selectarea și numirea unui procuror-șef la Procuratura Anticorupție, într-un termen restrâns și respectându-se toate prevederile legale.

Alte subiecte discutate cu oficialii FMI au vizat reorganizarea instituțiilor responsabile de combaterea corupției, în mod special lupta cu marea corupție – Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție, confiscarea bunurilor și recuperarea activelor care provin din activități infracționale, amendarea Codului de procedură penală etc.

Ministrul Justiției a mulțumit experților FMI pentru suportul și expertiza oferită la elaborarea proiectelor legislative. „Apreciem deschiderea și susținerea oferită Republicii Moldova de către FMI. Mizăm în continuare pe o colaborare bună cu Fondul Monetar Internațional”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

Oficialii au remarcat progresul înregistrat de țara noastră în domeniul justiției și ne-au încurajat să continuăm implementarea inițiativelor lansate cu aceeași determinare, reiterând că avem tot suportul necesar din partea FMI în acest sens.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Telefon Serviciul Petiții și Relații cu Publicul 022201440; Telefon Secția Managementul Documentelor +37322201431; Apostilarea documentelor: +37322201456; +37322201461; +37322201477.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 13399745     Soluție
 
Servicii
Close