Prima / Comunicate de presă » Priorităt̗ile Ministerului Justit̗iei, prezentate în cadrul celei de-a 6-a reuniuni a Comitetului de Asociere RM-UE imprimare
Priorităt̗ile Ministerului Justit̗iei, prezentate în cadrul celei de-a 6-a reuniuni a Comitetului de Asociere RM-UE
17.06.2022    

O nouă reuniune a Comitetului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană a avut loc astăzi la Bruxelles. Delegația Republicii Moldova este constituită din reprezentanții mai multor autorități administative, Centrul Național Anticorupție, Procuratura Anticorupție, Banca Națională a Moldovei. Evoluțiile în sectorul justiției au fost reflectate de către secretarul de stat al Ministerului Justiției, Eduard Serbenco.

Discuţiile Comitetului de Asociere RM-UE au drept scop evaluarea progreselor în implementarea Acordului de Asociere pe diferite dimensiuni, cum ar fi dialogul politic, reformele din justiție, libertatea de exprimare, drepturile omului, securitatea națională cooperarea economică şi sectorială.

În intervenția sa, secretarul de stat Eduard Serbenco a prezentat progresele înregistrate începând de anul trecut și până în prezent, perioadă în care Ministerul Justiției și-a concentrat activitatea pe elaborarea și promovarea proiectelor stabilite ca priorități în Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2022 și Planul de acțiuni al Ministerului Justiției pentru anul 2022. Acestea derivă și din prevederile Acordului de asociere RM – UE.

În acest sens, secretarul de stat a comunicat despre măsurile promovate de către Ministerul Justiției: perfecționarea sistemului de selecție și promovare a judecătorilor și procurorilor, îmbunătățirea mecanismelor de răspundere disciplinară, dezvoltarea sistemului informațional judiciar. În context, Eduard Serbenco a reiterat că obiectivul-cheie pentru sectorul justiției este eradicarea fenomenului de corupție și a abuzurilor din sistem, asigurarea unei justiții de calitate cu actori din justiție independenți, imparțiali, responsabili, integri și profesioniști.

Ultima reuniune a Comitetului de Asociere a avut loc în anul 2020. Potrivit formatului, întrevederile Comitetului de Asociere urmează să se desfășoare anual, alternativ la Chișinău și Bruxelles și au drept scop evaluarea nivelului de implementare a prevederilor Acordului de Asociere RM-UE.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Telefon Serviciul Petiții și Relații cu Publicul 022201440; Telefon Secția Managementul Documentelor +37322201431; Apostilarea documentelor: +37322201456; +37322201461; +37322201477.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 13399645     Soluție
 
Servicii
Close