Prima / Comunicate de presă » Secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la Sesiunea plenară a Comisiei de la Veneția imprimare
Secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la Sesiunea plenară a Comisiei de la Veneția
20.06.2022    

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a participat la lucrările celei de-a 131-a sesiuni plenare a Comisiei de la Veneția, care au avut loc în zilele de 17 și 18 iunie 2022.

În cadrul sesiunii plenare, Veronica Mihailov-Moraru a prezentat poziția instituțională privind cele două proiecte de legi ale Ministerului Justiției care se referă la modificarea mai multe acte normative privind sistemul judiciar (modificări infra-constituționale) și la amendamentele propuse la Legea cu privire la procuratură, în vederea executării recomandărilor anterioare ale Comisiei de la Veneția, după ce au fost supuse avizării de către Comisie.

„În numele Ministerului Justiției, vreau să mulțumesc membrilor Comisiei de la Veneția pentru oportunitatea de a prezenta aceste proiecte foarte importante nu doar pentru sistemul de justiție, dar și pentru întreaga țară. Ne dorim să avem legi care să fie în concordanță cu Constituția Republicii Moldova și cu standardele internaționale. De aceea, apreciem deschiderea Comisiei de a avea discuții și de a veni cu opinii asupra acestor proiecte, astfel încât acestea să fie funcționale și să asigure pe deplin independența sistemului de justiție, inclusiv Procuraturii”, a menționat secretara de stat a Ministerului Justiției.

În cadrul Sesiunii plenare, a avut loc un schimb de opinii asupra proiectelor prezentate și a concluziilor preliminare ale Comisiei de la Veneția. Proiectele de legi au fost apreciate pozitiv, fiind propuse și recomandări de îmbunătățire. În context, Republica Moldova a fost felicitată pentru eforturile de a obține statutul de țară candidată la Uniunea Europeană.

Opiniile Comisiei de la Veneția pe marginea celor două proiecte de legi vor fi publicate în următoarele zile.

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Telefon Serviciul Petiții și Relații cu Publicul 022201440; Telefon Secția Managementul Documentelor +37322201431; Apostilarea documentelor: +37322201456; +37322201461; +37322201477.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 13399685     Soluție
 
Servicii
Close