Prima / Comunicate de presă » Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Justiție, Didier Reynders, la Bruxelles imprimare
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Justiție, Didier Reynders, la Bruxelles
20.06.2022    

 

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, împreună cu directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, și Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a avut astăzi o întrevedere cu Comisarul European pentru Justiție, Didier Reynders. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei de lucru de două zile pe care ministrul Justiției o întreprinde la Bruxelles.

În cadrul discuției, ministrul Sergiu Litvinenco i-a mulțumit înaltului demnitar pentru sprijinul constant în ceea ce privește promovarea reformelor în domeniul justiției din țara noastră, dar și pentru susținerea nemijlocită în procesul de adoptare a Opiniei Comisiei Europene vizând cererea de aderare a Republicii Moldova la UE. „Reiterez că suntem angajați în a îndeplini toți pașii incluși în Opinia Comisiei Europene, inclusiv finalizarea pre-vettingului și asigurarea completării organelor de autoadministrare a judecătorilor și procurorilor. De asemenea, vom întreprinde toate măsurile necesare pentru a obține progrese în investigarea cazurilor de mare corupție, care, dincolo de faptul că este angajament față de partenerii noștri, este și prioritate în raport cu cetățenii Republicii Moldova”, a spus ministrul Justiției.

Comisarul European pentru Justiție a apreciat acțiunile comune în ceea ce privește implementarea pre-vettingului și a propus ca următoarele măsuri de reformă, la fel, să fie realizate prin colaborarea autorităților moldovenești cu cele europene, precum și prin expertizarea lor de către Comisia de la Veneția. De asemenea, Didier Reynders a apreciat voința politică foarte puternică de a reforma sistemul de justiție și de a parcurge calea europeană.

La final, ministrul Justiției l-a invitat pe Comisarul European pentru Justiție să viziteze Republica Moldova.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Telefon Serviciul Petiții și Relații cu Publicul 022201440; Telefon Secția Managementul Documentelor +37322201431; Apostilarea documentelor: +37322201456; +37322201461; +37322201477.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 13399917     Soluție
 
Servicii
Close