Prima / Comunicate de presă » Reformele init̗iate în sistemul de justit̗ie, apreciate de Vicepres̗edintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas imprimare
Reformele init̗iate în sistemul de justit̗ie, apreciate de Vicepres̗edintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas
21.06.2022    

 

În cadrul vizitei de două zile pe care o întreprinde la Bruxelles, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Potrivit ministrului Sergiu Litvinenco, oficialul european ne-a asigurat că avem foarte mulți prieteni în rândul membrilor Uniunii Europene, iar o susținere atât de mare din partea statelor UE, cum este pentru Republica Moldova, nu a văzut demult. Mai mult, a menționat că este meritul reformelor inițiate și a curajului manifestat de până acum de către actuala guvernare.

„Din spusele domnului Schinas, avem toate „ingredientele” necesare unui stat pe cale de a deveni membru al UE, iar accentul se va pune pe reforma justiției și rezultatele concrete obținute în lupta cu corupția”, a subliniat Sergiu Litvinenco.

Ministrul Justiției l-a informat pe Vicepreședintele Comisiei Europene despre reforma sistemică a justiției pe care am început-o, pre-vetting, reforma Curții Supreme de Justiție, modificările legislative care vor permite condamnarea în lipsă a celor care fug de justiție, dar și aplicarea mecanismului de confiscare extinsă a averilor obținute ilegal.

Înaltul oficial a remarcat dorința noastră sinceră de a schimba lucrurile în sistemul de justiție, de a recăpăta încrederea cetățenilor noștri în actul de justiție și în instituțiile din Republica Moldova.

În contextul discuției, Margaritis Schinas a reiterat aprecierea UE față de solidaritatea și generozitatea de care dă dovadă țara noastră, găzduind și ajutând un număr foarte mare de refugiați din Ucraina. Acesta a declarat că este un susținător puternic al Republicii Moldova și în curând va întreprinde o vizită în țara noastră.

 

 
Plasează în:   google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 

   

   

 

Elaborarea acestei pagini web a avut loc cu susţinerea financiară a PROGRAMULUI COMUN AL UNIUNII EUROPENE ŞI AL CONSILIULUI EUROPEI "SUSŢINEREA DEMOCRAŢIEI ÎN REPUBLICA MOLDOVA"
sus
Harta
Contact
Tel.: Telefon Serviciul Petiții și Relații cu Publicul 022201440; Telefon Secția Managementul Documentelor +37322201431; Apostilarea documentelor: +37322201456; +37322201461; +37322201477.
Linia instituțională pentru informare: +373 22 20 14 20
Vizitatori total: 13399725     Soluție
 
Servicii
Close