print
Consultări publice privind crearea instanțelor sau a completelor de judecată anticorupție
03.07.2020
Astăzi, 3 iulie 2020, Ministerul Justiției a organizat consultări publice pentru inițierea discuțiilor referitor la crearea instanțelor anticorupție sau a completelor de judecată anticorupție.
În cadrul acestor consultări au participat reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliului Superior al Procurorilor, Procuraturii Generale, Procuraturii Anticorupție, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Centrului de Resurse Juridice din Moldova, având în calitate de observatori reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova.
Aceste consultări publice au fost axate în special pe aspecte ce țin de oportunitatea și necesitatea creării unei asemenea instanțe specializate, precum și activitatea propriu-zisă pe care o va desfășura.
De asemenea, au fost abordate și aspecte ce țin de crearea completelor de judecată prin prisma specializării judecătorilor instanțelor de judecată.
Participanții au agreat colaborarea în comun întru efectuarea unei analize statistice și factologice și identificarea celei mai eficiente soluții pentru examinarea cauzelor de corupție și infracțiunilor conexe.
Ministerul Justiției își exprimă gratitudinea, tuturor părților implicate, pentru interesul și participarea activă în cadrul acestor consultări publice.
Tel Direcția apostilă și legalizare: tel. (+373 22) 20 14 56; (+373 22) 20 14 77; Secretariat Ministerul Justiției (+373 22) 20 14 31.
Linia instituțională pentru informare +373 22 20 14 20
Copyright © 2021 Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova - Toate drepturile sunt rezervate.