Consolidarea cooperării dintre Republica Moldova și Lituania în domeniul justiției

You are here

Consolidarea cooperării dintre Republica Moldova și Lituania în domeniul justiției

Secretara de stat a Ministerului Justiției, Nadejda Burciu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Lituaniei la Chișinău, E.S. Tadas Valionis, și șefa adjunctă a misiunii, Eglė Bloznelienė.

 

În cadrul întrevederii, Nadejda Burciu a prezentat prioritățile Ministerului Justiției stabilite în Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022–2025, evidențiind acțiunile ce urmează a fi întreprinse în vederea alinierii politicilor și practicilor naționale la standardele europene și internaționale. „Republica Moldova și Lituania au o lungă istorie de cooperare juridică reciprocă și schimb de experiență în vederea consolidării sistemului justiției. Statutul de țară candidat la UE al Republicii Moldova va impulsiona reformele-cheie și va genera schimbările sistemice necesare pentru a avansa aderarea la UE”, a spus secretara de stat.

 

La rândul său, ambasadorul Tadas Valionis a reiterat disponibilitatea statului lituanian de a intensifica relațiile de colaborare cu Republica Moldova. De asemenea, părțile au coordonat domeniile pe care urmează a fi aprofundată cooperarea bilaterală și au agreat organizarea unei vizite de lucru în Republica Moldova a unei delegații de la Vilnius.

Content Images: 

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31