Mesajul ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu prilejul Zilei notarului

You are here

Mesajul ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu prilejul Zilei notarului

Stimați notari,

 

Cu prilejul Zilei notarului, marcată în fiecare an pe data de 14 septembrie, vă adresez sincere felicitări, sănătate și urări de bine.

 

Misiunea pe care o aveți este pe cât de nobilă, pe atât de responsabilă. Notarii sunt cei care contribuie la asigurarea respectării drepturilor și libertăților cetățenilor, prin faptul că sunteți garanții legalității actelor juridice pe care aceștia le încheie zilnic. Această siguranță juridică este esențială pentru dezvoltarea economică și socială stabilă a unei țări.

 

De-a lungul anilor, notariatul din Republica Moldova a făcut progrese semnificative în consolidarea profesiei. Totodată, notariatul nu este absolvit de probleme și provocări, dar prin eforturi comune le putem soluționa, asigurând astfel buna funcționare a breslei notarilor. În acest sens, Ministerul Justiției a creat mai multe grupuri de lucru și a inițiat mai multe proiecte, unele fiind deja realizate. Aceste proiecte și cele viitoare sunt orientate spre simplificarea proceselor, modernizarea serviciilor notariale și integrarea soluțiilor digitale, care vor duce la creșterea  transparenței și va oferi cetățenilor acces mai ușor la serviciile notariale de calitate înaltă, indiferent de locul în care se află. Nu în ultimul rind, trebuie să soluționăm rapid problema lipsei notatrilor în anumite regiuni.

 

Apreciem colaborarea eficientă pe care o avem cu Camera Notarială, contribuția pe care o are la dezvoltarea profesiei de notar și la asigurarea respectării drepturilor cetățenilor. De asemenea, mulțumim notarilor care fac parte din grupurile de lucru create de minister și care se implică activ și constructiv în procesul de creație legislativă.

 

Din numele Ministerului Justiției și al meu personal vă asigur că aveți tot suportul pentru dezvoltarea profesiei de notar, îmbunătățirea cadrului legal, dar și digitalizarea serviciilor notariale. Totodată, mizăm în continuare pe implicarea dumneavoastră în toate aceste procese, astfel încât cetățenii să aibă acces la o justiție corectă și să se bucure de servicii notariale prestate la cele mai înalte standarde de calitate.

 

Profitând de ocazie, vă îndemn să fiți onești, responsabili și profesioniști. Să vă îndepliniți conștiincios atribuțiile, să respectați întotdeauna buchia legii, să acordați o mai mare atenție comunicării cu cetățenii și să le asigurați asistența necesară corectă.

 

La mulți ani și succes în activitate!

 

Cu respect,

Ministra Justiției,

Veronica Mihailov-Moraru

Agenda publică

Septembrie 2023

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30