Mesajul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei profesionale a angajatului din sistemul de probațiune

You are here

Mesajul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, cu prilejul Zilei profesionale a angajatului din sistemul de probațiune

Stimați angajați ai sistemului de probațiune,

 

Astăzi, cu ocazia Zilei profesionale, avem deosebita ocazie de a marca munca și contribuția dumneavoastră, aduse în scopul prevenirii comportamentelor antisociale.

Deși activitatea consilierilor de probațiune este una mai puțin cunoscută și nu este pe înțelesul tuturor cetățenilor, aceasta are o importanță deosebită în procesele de menținere a unui climat social liniștit prin crearea condițiilor de prevenire a recidivei infracționale, precum și prin reglementarea asistenței și consilierii subiecților probațiunii în vederea reintegrării lor în limitele legale.

Din anul 2007 și până în prezent, sistemul de probațiune a avut un parcurs cu multe exerciții de reformare și regândire a instituției probațiunii. Este important ca fiecare angajat al organelor de probațiune să-și exercite atribuțiile de serviciu cu abnegație, profesionalism și implicare în folosul garantării siguranței în societate.

Cu ocazia Zilei dumneavoastră profesionale, adresez sincere felicitări și urări de bine întregii echipe a Inspectoratului Național de Probațiune. Vă doresc mult succes și realizări frumoase în activitatea dumneavoastră.

 

Cu respect,

Sergiu LITVINENCO,

Ministrul Justiției

Agenda publică

Februarie 2023

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28