Ministerul Justiției, în discuții cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional

You are here

Ministerul Justiției, în discuții cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional

30 aprilie 2024, Chișinău – Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a avut o întrevedere cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI), fiind în vizită de documentare în Republica Moldova.

 

În cadrul ședinței au fost discutate progresele privind reforma sistemului de justiție și lupta împotriva corupției, inclusiv aspecte ce derivă din Memorandumul dintre Guvern și FMI.

 

Discuțiile au fost centrate, preponderent, pe două subiecte: eforturile depuse de autorități în vederea fortificării capacităților Procuraturii Anticorupție (PA) și aspecte practice aferente proiectului de lege privind crearea unei instanțe judecătorești specializate pe cauze de corupție - inițiativa Președinției.

 

În dialogul cu delegația FMI au fost examinate comparativ unele recomandări formulate de experții FMI și punctele corespunzătoare din avizul Guvernului, precum și din opinia Comisiei de la Veneția emisă asupra proiectului de lege. Ministra Justiției a subliniat faptul că este necesară coordonare și coerență a acțiunilor privind aspectele organizatorice ce vizează viitoarea arhitectură a  instanței anticorupție, pentru a evita eventuale deficiențe la nivelul aplicării practice.

 

La rândul lor, reprezentanții și-au exprimat disponibilitatea de a oferi suport și expertiză pentru avansarea proiectului de lege, apreciind progresele actuale.  

 

Vizita misiunii FMI are loc în contextul evaluării pentru un nou program de finanțare.

 

Content Images: 

Agenda publică

Mai 2024

L M M J V S D
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31