Ministrul Justiției, în discuție cu directorul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall: „Așa-numita lege „Magnițky” va fi finalizată în curând”

You are here

Ministrul Justiției, în discuție cu directorul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall: „Așa-numita lege „Magnițky” va fi finalizată în curând”

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a avut astăzi o întrevedere cu directorul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall, generalul-maior (r) Barre Seguin. Oficialii au discutat despre reformele inițiate în sectorul justiției, susținute inclusiv de Guvernul Statelor Unite ale Americii, despre securitatea din regiune, securitatea cibernetică, dar și provocările prin care trece țara noastră – războiul din Ucraina, criza energetică.

 

Totodată, Sergiu Litvinenco a apreciat decizia autorităților SUA de a impune sancțiuni internaționale față de mai multe persoane fizice și entități juridice, printre care Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. „Suntem în proces de transpunere a acelor sancțiuni în legislația națională, astfel încât să fie imposibilă utilizarea proprietăților și activelor persoanelor vizate în Republica Moldova. Așa-numita lege „Magnițky” se elaborează în minister și sper că în curând va fi finalizată”, a menționat ministrul Justiției.

 

La rândul său, Directorul Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall și-a exprimat deschiderea de a continua colaborarea cu țara noastră, inclusiv cu Ministerul Justiției, pe dimensiunea instruirii persoanelor în diferite domenii, cum ar fi combaterea criminalității organizate, securitatea cibernetică, lupta împotriva corupției. Generalul-maior (r) Barre Seguin a apreciat eforturile guvernării de a transforma Republica Moldova într-un stat de drept cu valori democratice.

 

„Mulțumim Guvernului Statelor Unite ale Americii și Ambasadei SUA la Chișinău, pentru că susțin eforturile noastre de reformare a sistemului de justiție, dar și parcursul european al Republicii Moldova”, a încheiat ministrul Litvinenco.

 

Centrul European pentru Studii de Securitate George C. Marshall este unul dintre cele șase centre regionale ale Departamentului de Apărare al SUA, misiunea căruia este de a genera soluții la provocările regionale și transnaționale de securitate.

Content Images: 

Agenda publică

Decembrie 2022

L M M J V S D
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31